ΜΑΓΙΚΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΙΟΑΝΝΙΝΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ - ΒΙΚΟΣ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ - ΚΟΝΙΤΣΑ - ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ - ΚΑΛΠΑΚΙ - ΚΗΠΟΙ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Πρόγραμμα

1η μέρα: Αθήνα - Μουσείο Βρέλλη - Γιάννενα

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30. Μέσω Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, Αμφιλοχίας και Άρτας, φτάνουμε στα Γιάννενα και επίσκεψη στο Μουσείο Π. Βρέλλη (έξοδα ατομικά) με τα καταπληκτικά κέρινα ομοιώματα. Εγκατάσταση στα πολυτελέστατα  ΕPIRUS PALACE 5* Deluxe ή  DU LAC 5* Deluxe που μας υποδέχονται με ζεστασιά πάντα γιορτινά στολισμένα. Ακολουθεί πλούσιο δείπνο.

 

2η μέρα: Ελληνικό (Μουσείο Παπαγιάννη) - Σπήλαιο Περάματος - Νησί

Πλούσιο πρόγευμα. Η μέρα ξεκινά με επίσκεψη στο Μουσείο Παπαγιάννη (έξοδα ατομικά) στο χωριό Ελληνικό με τα υπέροχα γλυπτά τόσο στην έκθεση, όσο και κατά τη διαδρομή προς αυτήν. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο Περάματος (έξοδα ατομικά) 1.100 μέτρων με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Είναι το πρώτο σπήλαιο στην Ελλάδα που αξιοποιήθηκε τουριστικά, και που παραμένει πρώτο στις εντυπώσεις, για το μέγεθος και την σπανιότητα του. Επόμενος προορισμός μας, η πόλη των Ιωαννίνων και η Λίμνη Παμβώτιδα. Από τον μώλο θα περάσουμε απέναντι στο νησάκι με βαρκάκια (έξοδα ατομικά). Περίπατος στον γραφικότατο οικισμό και επίσκεψη στο σπίτι/μουσείο του Αλή Πασά όπου θα δούμε τον οντά με τις τρύπες των πυροβόλων όπλων που σκότωσαν τον Αλή. Για όσους δεν ακολουθήσουν, προτείνουμε επίσκεψη στο κάστρο που κτίστηκε στα χρόνια του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ιουστινιανού, το οποίο την εποχή του Αλή Πασά ήταν το διοικητικό κέντρο όλης της περιφέρειας των Ιωαννίνων. Στο χώρο του θα θαυμάσετε το Σουφαρί Σεράι, την ιππική σχολή του Αλή Πασά, το Τζαμί Ασλάν - σήμερα Εθνογραφικό μουσείο - τα μαγειρεία στη ακρόπολη του Ιτς Καλέ, το Βυζαντινό μουσείο αλλά και το νέο (2016) εκπληκτικό Μουσείο Αργυροτεχνίας! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί Εορταστικό Δείπνο με ζωντανή μουσική !

 

3η μέρα: Κήποι - Μονοδένδρι - Χαράδρα Βίκου

Χρόνια πολλά! Χαμόγελα και ευχές συνοδεύουν το πρωινό μας. Πλούσιο πρόγευμα και ξεκινάμε για τα πολυφωτογραφημένα γεφύρια του Κόκορη και του Καλογήρου, τους Κήπους (ή Μπάγια Ζαγορίου) με τα περίφημα αρχοντικά χτισμένα από τεχνίτες της πέτρας. Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Αγαπίου Τόλη (ιδιωτική συλλογή) δημιούργημα της αγάπης του για τον τόπο και τις παραδόσεις. Μπάγια στα σλάβικα σημαίνει “λουτρό” και ανταποκρίνεται στο εντυπωσιακό περιβάλλον με τις οβίρες που δημιουργούν τα ποτάμια γύρω από το χωριό. Επόμενη στάση το γνωστό Μονοδένδρι. Από εκεί θα δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997) από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής. Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, για να δείτε τα αρχοντικά, το βιωματικό σχολείο και τα πανέμορφα παραδοσιακά κτίρια ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

 

4η μέρα: Καλπάκι - Μονή Μολυβδοσκέπαστης - Κόνιτσα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Ο ορεινός όγκος της Πίνδου, ένα φυσικό σκηνοθετικό μεγαλείο ιδανικό για τις εορταστικές μέρες, απλώνεται επιβλητικός μπροστά μας. Στο ξακουστό Καλπάκι θα επισκεφτούμε το πολεμικό μουσείο, θα ενημερωθούμε με προβολή σλάιντς για την βαριά ιστορία της περιοχής στο ΟΧΙ του 1940 και θα θαυμάσουμε τα μοναδικά εκθέματα. Η υπέροχη Μονή Μολυβδοσκέπαστης είναι η επόμενη στάση μας (καιρού επιτρέποντος) ακοίμητος φρουρός της Ορθοδοξίας, δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Χτίστηκε το 670 μ.Χ., και σκεπάστηκε από μολυβένιες πλάκες. Συνεχίζουμε για την αμφιθεατρική Κόνιτσα, η οποία σκαρφαλωμένη στην πλαγιά του λόφου κάτω από το βουνό Τραπεζίτσα και δίπλα στον Αώο ποταμό, σφύζει από ζωή και ομορφιά. Χρόνος για καφέ, φαγητό και περίπατο στα καλντερίμια της, στην πλακόστρωτη πλατεία της, τα αρχοντικά της και το πέτρινο γεφύρι της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

 

5η μέρα: Μέτσοβο (μέσω Εγνατίας Οδού) - Αθήνα

Πλούσιο πρόγευμα και ξεκινάμε για το γραφικό Μέτσοβο μέσω εξαιρετικής διαδρομής της Εγνατίας Οδού, που κρατά ακόμα γερά την αρχιτεκτονική του και την παράδοση. Ξεκινώντας από την πλατεία με τον τεράστιο πλάτανο, θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα και από εκεί στην Πινακοθήκη Τοσίτσα (έξοδα ατομικά). Χρόνος για βόλτα στα μαγαζιά με τα ξυλόγλυπτα, τα υφαντά, τα τυριά και τα άλλα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής. Επιστροφή στην Αθήνα μέσω Καλαμπάκας, Δομοκού.

 

 

Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η ημέρα

Καλπάκι - Μονή Μολυβδοσκέπαστης - Κόνιτσα

 

Συνοπτικό πρόγραμμα 4ήμερης εκδρομής Θεοφανείων 6-9 Ιανουαρίου:

 

1η μέρα: Αθήνα - Μέτσοβο - Ιωάννινα

2η μέρα: Κήποι - Μονοδένδρι - Βίκος

3η μέρα: Ελληνικό - Σπήλαιο Περάματος - Νησί

4η μέρα: Αγιασμός Υδάτων λίμνης - Μουσείο Βρέλλη - Αθήνα.

Λίστα τιμών

 

 

Τιµή κατ’ άτοµο µε πούλµαν, µε ηµιδιατροφή  και δώρο το εορταστικό Gala* 24 & 31/12 με ζωντανή μουσική  !

ΕPIRUS PALACE

5* Deluxe

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ & ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ

4 µέρες

23 - 26 Δεκ.

30 Δεκ. - 2 Ιαν.

5 µέρες

23 - 27 Δεκ.

30 Δεκ. - 3 Ιαν.

4 µέρες

27 - 30 Δεκ.

6 - 9  Ιαν.

Δίκλινο Premium Comfort

379

465

299

3ο άτομο έως 5 ετών

128

160

125

3ο άτομο 6 ως 11,99 ετών

205

249

190

Μονόκλινο Premium Comfort

570

700

425

Δώρο το Ρεβεγιόν για τους διαμένοντες στο Epirus Palace, παραμονή Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς 24/12 και 31/12, με την Κωνσταντίνα και την ορχήστρα της με τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε!

 

Τιµή κατ’άτοµο µε πούλµαν µε ηµιδ/φή και εορταστικό Gala 24 & 31/12

 

DU LAC 5* Deluxe

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

 ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

4 µέρες

23 - 26 Δεκ.

30 Δεκ. - 2 Ιαν.

5 µέρες

23 - 27 Δεκ.

30 Δεκ. - 3 Ιαν.

4 µέρες

6 - 9  Ιαν.

Δίκλινο

409

525

359

3ο άτοµο

275

340

285

3ο άτ. έως 5 ετών *

128

160

135

3ο άτ. 6 έως 12 ετών

230

290

240

Μονόκλινο

595

768

484

* Παιδί εως 5 ετών ΔΩΡΕΑΝ στο κρεβάτι των γονέων.

Για εξτρα κρεβάτι ισχύουν οι τιμές για παιδί 6-12 ετών.

Περιλαμβάνονται

• Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

• Διαμονή στα πολυτελέστατα ΕPIRUS PALACE 5* Deluxe ή  DU LAC 5* Deluxe

• Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)

• Στις 24 & 31/12  Gala με ζωντανή μουσική στο ξενοδοχείο της επιλογής σας εφόσον το επιτρέπουν τα πρωτόκολλα (για την συμμετοχή είναι απαραίτητο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης )

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική  στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών

• Αρχηγός / Συνοδός.

• Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η ημέρα

Καλπάκι - Μονή Μολυβδοσκέπαστης - Κόνιτσα

Συνημμένα: 
Αναχώρηση: 
23,27 /12
Διάρκεια: 
4-5 days
Κατηγορία:

Τοποθεσία

Ενδιαφέρεστε;

CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση είναι για να διαπιστωθεί κατά πόσον ή όχι είστε άνθρωπος και για την αποτροπή αυτοματοποιημένες υποβολές spam.