Ρώμη

 Πομπηία * Νάπολη

Πρόγραμμα

1η μέρα:  ΠΑΤΡΑ –  ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση στην Πλατεία Τριών Συμμάχων  15.00 και αναχώρηση για το λιμάνι .  Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η μέρα: ΜΠΑΡΙ –ΝΑΠΟΛΗ-ΠΟΜΠΙΙΑ

Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι  και αναχώρηση για μία ολοήμερη εκδρομή στην αρχαία πόλη της Πομπηίας, όπου και θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο και θα περπατήσουμε ανάμεσα από πλατείες, κατοικίες, γυμναστήρια, και καταστήματα. Ο αρχαιολογικός χώρο της Πομπηίας συγκαταλέγεται στην λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO και εξακολουθεί να συναρπάζει 2.6 εκατομμύρια ανθρώπους που την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

 Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Καμπανίας, τη Νάπολη, μία πόλη πολύβουη και γεμάτη αντιθέσεις. Στην πανοραμική μας επίσκεψη θα δούμε το παλάτι των Ισπανών, το Κάστρο των Ντανζού, τη Στοά του Ουμπέρτου και τη μεγαλόπρεπη Λυρικής Σκηνής του Σαν Κάρλο. Αναχώρηση για Ρώμη-άφιξη και   τακτοποίηση στο ξενοδοχείο –διανυκτέρευση .

 

 

3η μέρα: ΡΩΜΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η πρωινή ξενάγηση θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους Αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Θα περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά του  ιστορικού κέντρου και θα  καταλήξουμε στην πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια  και τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι.  Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα.

 

4η μέρα: ΡΩΜΗ - ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη  στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να  ξεναγηθούμε στα μουσεία του Βατικανού, ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου. Θα θαυμάσουμε το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, την αίθουσα των ζώων, του Απόλλωνα, τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοτάπητων, την Αίθουσα με τους γεωγραφικούς  χάρτες, τις αίθουσες  που έχει ζωγραφίσει και διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται  από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών. Μετά θα περάσουμε στην Βασιλική που Αγίου Πέτρου, την μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, που θα μας εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την επιβλητικότητα της. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι. Απόγευμα ελεύθερο.

(Ανηφορίστε μέχρι το λόφο του Παλατίνο, την αριστοκρατική συνοικία της αρχαίας Ρώμης. Γνωρίστε τη φημισμένη Βία Βένετο με τα πολυτελή ξενοδοχεία και καφέ. Επισκεφθείτε την Βίλα Μποργκέζε με τα υπέροχα γλυπτά της εποχής Μπαρόκ. Ευκαιρία και για ψώνια σε μία από τις πιο γνωστές αγορές του κόσμου στην Βία Κοντότη και απολαύστε τον καφέ σας σε ένα από τα ιστορικά καφέ της πόλης το «Καφέ Γκρέκ».)

 

5η μέρα: ΡΩΜΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΑΤΖΙΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα γνωρίσουμε μια συγκεκριμένη εποχή της Ρώμης και έναν διάσημο ζωγράφο, το Καραβάτζιο μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της παγκόσμιας τέχνης. Η γνωριμία μας θα ξεκινήσει από την πλατεία Ναβόνα το σαλόνι της Ρώμης όπως έχει ονομαστεί, στολισμένη με σιντριβάνι και αγάλματα. Συνεχίζουμε την επίσκεψη μας με την εκκλησία του Αγίου Λουδοβίκου των Γάλλων και στο παρεκκλήσι Κονταρέλι θα δούμε τους τρεις πίνακες του Καραβάτζιο με την ζωή του Αγίου Ματθαίου. Συνεχίσουμε για την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνο στην οποία υπάρχει το έργο του, με τον τίτλο "Η Παναγία του Λορέτο" και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Λαού όπου στην ομώνυμη εκκλησία, θα θαυμάσουμε τους δυο πίνακες του Καραβάτζιο, το "Μαρτύριο του Αγίου Πέτρου" και το "Όραμα του Αγίου Παύλου". Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα : ΡΩΜΗ – ΑΓΚΩΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση με ενδιάμεσους σταθμούς για Αγκώνα, Άφιξη στο λιμάνι και επιβίβαση στο πλοίο  για Πάτρα Διανυκτέρευση εν πλω.

 

7η μέρα :  ΠΑΤΡΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι  της Πάτρας.

Λίστα τιμών

Τιμή το άτομο 640.00 ευρώ.

Διαφορά  μονόκλινου δωματίου στο ξενοδοχείο 120,00 ευρώ

Παιδικό  -30 ευρώ σε τρίκλινο δωμάτιο με τους γονείς

Διαφορά  για δίκλινη εσωτερική καμπίνα  65.00 ευρώ το άτομο με επιστροφή .

Περιλαμβάνονται

 • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα – Μπάρι & Ανκόνα  – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ (ΑΒ4).
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*, τέσσερις  νύκτες (HOTEL CAPANELLE  ή παρόμοιο )  
 • Πρωινό καθημερινά. (εκτός πλοίου)
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
 • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
 • Τοπικός ξεναγός στη Πομπηία & Μουσεία Βατικανού   
 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης &  ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης .
 • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Είσοδος  Μουσείο Βατικανού  27 ευρώ   κατ’ άτομο (μαζί με κράτηση και είσοδος Αγ. Πέτρος) .    
 • Checkpoint (20€)
 • Δημοτικός φόρος ξενοδοχείου  6€ κατ’ άτομο τη βραδιά
Αναχώρηση: 
02/05 ή 15/05
Διάρκεια: 
7 days
Κατηγορία:

Τοποθεσία

Ενδιαφέρεστε;

CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση είναι για να διαπιστωθεί κατά πόσον ή όχι είστε άνθρωπος και για την αποτροπή αυτοματοποιημένες υποβολές spam.