Ταξιδέψετε σαν τον James Bond

Printer-friendly versionPDF version

Ο James Bond προκαλεί εδώ και δεκαετίες φρενίτιδα στους σινεφίλ με τις περιπέτειές του ...και στις γυναίκες με την ακαταμάχητη γοητεία του. Ο διάσημος κινηματογραφικός και λογοτεχνικός χαρακτήρας έχει δημιουργήσει μια τεράστια βιομηχανία προιόντων γύρω από την εικόνα και το όνομά του και ο τομέας των ταξιδιών δε θα μπορούσε να απέχει από αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο!

Οι 26 ταινίες της σειράς έχουν σε γυριστεί σε όλο τον κόσμο, από τις μεγάλες πρωτεύουσες με τα πασίγνωστα μνημεία, μέχρι εξωτικούς προορισμούς με κρυστάλλινα νερά και χιονισμένες βουνοκορφές. Είναι αναμενόμενο ότι πολλοί από αυτούς τους προορισμούς έχουν προσπαθήσει να κλέψουν κάτι από τη λάμψη του Βρετανού πράκτορα.

To νησιωτικό σύμπλεγμα Khao Phing Kan κοντά στο Πουκέτ της Ταιλάνδης, που ήταν το σκηνικό για την επική μάχη του James Bond (Roger Moore) με το Francisco Skaramanga (Christofer Lee) στο "Ο Άνθρωπος με το Χρυσό Πιστόλι" και σήμερα ονομάζεται επισήμως James Bond Island και δέχεται χιλιάδες επισκέπτες σε μονοήμερες εκδρομές από τα γειτονικά τουριστικά θέρετρα.

Στις ελβετικές Άλπεις, ο ατρόμητος πράκτορας, ενσαρκωμένος από το George Lazenby αντιμετώπισε τον μεγάλο του εχθρό Blofeld (αριστοτεχνικά ερμηνευμένο από τον δικό μας Τέλη Σαββάλα) στο ξενοδοχείο-εστιατόριο Piz Gloria στην ταινία "On Her Majesty's Secret Service". To συγκρότημα σήμερα έχει μετατραπεί σχεδόν σε θεματικό ξενοδοχείο James Bond, σερβίροντας πρωινό μπουφέ εμπνευσμένο από τις περιπέτειες του διάσημου χαρακτήρα, διαθέτοντας κινηματογραφική αίθουσα που παίζει συνεχώς τις ταινίες του και δίνοντας την ευκαιρία προσομοίωσης πτήσης με ελικόπτερο ...με τον τρόπο που θα το έκανε ο ίδιος ο Μποντ!

Ο Ίαν Φλέμινγκ, συγγραφέας των βιβλίων με τις περιπέτειες του James Bond έγραψε τα περισσότερα από αυτά στο σπίτι του στη Τζαμάικα, την περίφημη Fleming Villa που σήμερα λειτουργεί το ξενοδοχείο GoldenEye. Όπως ίσως καταλάβατε, η μεγάλη σουίτα του ξενοδοχείου είναι το Δωμάτιο 007!

Αν θέλετε να νιώσετε σαν τον διάσημο πράκτορα και να επισκεφτείτε τα μέρη που "έζησε" τις μεγαλύτερες περιπέτειές του, επικοινωνήστε μαζί μας! Αν δεν μας βρείτε στο τηλέφωνο, θα είμαστε σε μυστική αποστολή!

Ενδιαφέρεστε;

CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση είναι για να διαπιστωθεί κατά πόσον ή όχι είστε άνθρωπος και για την αποτροπή αυτοματοποιημένες υποβολές spam.