Ξενώνας, βιβλιοθήκη στο Τόκυο

Printer-friendly versionPDF version

Ένας πρωτότυπος ξενώνας-βιβλιοθήκη λειτουργεί εδώ και καιρό στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Οι σχεδιαστές Makoto Tanijiri και Ai Yoshida πήραν ένα σχεδόν εγκατελελειμμένο όροφο ενός ουρανοξύστη στη συνοικία Ikebukuro της ιαπωνικής πρωτεύουσας και το μεταμόρφωσαν σε βιβλιοθήκη, με πάνω από 1700 βιβλία. Μαζί με τα ράφια των βιβλίων, οι δαιμόνιοι Ιάπωνες πρόθεσαν και κρεβάτια και μετέτρεψαν τον μέχρι πρότινος εγκαταλελειμένο 70ο όροφο σε ένα θεματικό ξενώνα, που η φήμη του απλώνεται εντός και εκτός της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου!

Οι χώροι του ξενώνα είναι διακοσμημένοι με μοτίβα βιβλίων και εννοείται ότι υπάρχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και δωρεάν Wifi για τους φανατικούς της τεχνολογίας Ιάπωνες, αν και δεν προσφέρεται ντουζ, ούτε καν ως κοινόχρηστο! Βρίσκεται πολύ κοντά σε στάση του Μετρό, που συνδέει όλη την τεράστια πόλη και σε πολλά καταστήματα και χώρους εστίασης.

Είναι εμφανές ότι δεν πρόκειται για ξενώνα μακροχρόνιας διαμονής, αλλά για ένα μέρος που αποτελεί must εμπειρία για κάθε έναν που έχει ποτέ αποκοιμηθεί αγκαλία με ένα βιβλίο!

Ενδιαφέρεστε;

CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση είναι για να διαπιστωθεί κατά πόσον ή όχι είστε άνθρωπος και για την αποτροπή αυτοματοποιημένες υποβολές spam.