Κάντο όπως οι ντόπιοι

Printer-friendly versionPDF version
Travel Tips

Κάντο όπως οι ντόπιοι: Χρήσιμα ταξιδιωτικά tips για να κάνεις "δικιά σας" όποια πόλη επισκέπτεσαι.

 

Μια από τις μικρές χαρές του ψαγμένου ταξιδιώτη είναι να μπορεί να κινείται στον προορισμό του χωρίς να ξεχωρίζει από τους ντόπιους, ακλουθώντας κάποια απλά μυστικά θα το καταφέρεις χωρίς κόπο!

 

Μην ντρέπεσαι να ρωτήσεις, όσο ενημερωμένος και αν  είναι ο τουριστικός οδηγός που συμβουλεύεσαι όσο και αν έχεις ερευνήσει πριν, κάνεις δεν ξέρει σαν το ντόπιο. Θα σου αποκαλύψει γωνιές καλά κρυμμένες, μικρά μυστικά και μαγαζιά που σίγουρα δεν θα βρεις με κανέναν άλλο τρόπο.

 

Προσαρμόσου στην κουλτούρα του λαού που επισκέπτεσαι. Μάθε τι ώρα τρώνε ή άλλες μικρές καθημερινές συνήθειες και προσπαθήστε να τις ακολουθήσεις. Για παράδειγμα, στην Νέα Υόρκη μη σταματάς μέσα στη μέση του πεζοδρομίου μόνο και μόνο γιατί θέλεις να βγάλεις μια φωτογραφία ή γιατί θέλεις να συμβουλευτείς το χάρτη σου, θα ενοχλήσεις σίγουρα καθώς εκεί εφαρμόζονται οι οδηγητικοί κανόνες κυκλοφορίες που ισχύουν και στους δρόμους. Κοινώς, δείξε σεβασμό στους κατοίκους και καλύτερα τραβήξου στην άκρη και άσε το ρεύμα των πεζών να κινηθεί ανενόχλητα.

 

Χάσου στα στενά και περιηγήσου μόνος σου. Εννοείτε ότι θα επισκεφθείς αξιοθέατα και must see της πόλης αλλά μετά επιδίωξε να περπατήσεις χωρίς χάρτη και πρόγραμμα. Πολλοί φοβούνται μήπως χαθούν και δεν παρεκκλίνουν από τα καθαρά τουριστικά μέρη, η πραγματική ζωή της πόλης όμως δεν είναι εκεί. Αφέσου στο ένστικτο σου ή ακολούθησε  τους ντόπιους και όλο και κάποιο κρυμμένο στέκι θα φανεί μπροστά σου.

 

 

 

 

 

 

 

Ενδιαφέρεστε;

CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση είναι για να διαπιστωθεί κατά πόσον ή όχι είστε άνθρωπος και για την αποτροπή αυτοματοποιημένες υποβολές spam.