Σιγκαπούρη

Το σχήμα του κυρίως νησιού της Σιγκαπούρης θυμίζει διαμάντι, έχοντας μήκος 42 χλμ. από την Ανατολή προς τη Δύση και 23 χλμ. από τον Βορρά προς τον Νότο. Στη βόρεια κορυφή του συνορεύει με τη Μαλαισία, με την οποία συνδέεται με δύο γέφυρες, ενώ το κέντρο της πόλης βρίσκεται νότια, γύρω από τις εκβολές του ομώνυμου ποταμού. Εδώ, βρίσκεται το οικονομικό κέντρο της Σιγκαπούρης με τους πανύψηλους ουρανοξύστες, το εμβληματικό Raffles Hotel σε κτίριο του 19ου αιώνα, τα συνεδριακά κέντρα της Marina Square, αλλά και ο καταπράσινος λόφος Fort Canning με τους ωραίους κήπους και τις πολλές... μουσικές στις συναυλίες και στα κοντσέρτα που φιλοξενεί.

Απίθανη η Marina Bay και must η περιήγηση στο Supertree Grove, ελληνιστί το «Αλσος των Υπερδέντρων». Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα δώδεκα γιγάντιων τεχνητών δέντρων, που τις νύχτες φωτίζονται με ιδιαίτερο τρόπο σχηματίζοντας έναν φουτουριστικό κήπο. Εδώ θα απολαύσετε την πιο πραγματική εικόνα της σύγχρονης Σιγκαπούρης, τη φύση και την πρόοδό της: την οργιώδη βλάστηση του πάρκου, δηλαδή, όπως μπλέκεται με τα ατσάλινα υπερδέντρα και περιτρυγυρίζεται από τους τεράστιους ουρανοξύστες.Θα βρείς επίσης και τον μοναδικό στον κόσμο ζωολογικό κήπο, στον οποίο τα ζώα κυκλοφορούν ελεύθερα!

Η «πόλη των λιονταριών» όπως συνηθίζεται να λέγετε καθώς το όνομα «Σινγκαπόρα» σημαίνει «Πόλη των λιονταριών», από τις μαλαισιανές λέξεις «σίγκα» (λιοντάρι) και «πόρα» (πόλη) σε περιμένει για να ικανοποιήσεις κάθε λογής καταναλωτική ανάγκη : μπορείς να αγοράσεις τα καλύτερα υφάσματα να βρείς ηλεκτρονικά και ρολόγια σε απιστευτες τιμές και να διασκεδάσεις σε χλιδάτα restautants.

 

Αναχώρηση: 
Νοέμβριος-Μάρτιος
Διάρκεια: 
8 days
Κατηγορία:

Τοποθεσία

Ενδιαφέρεστε;

CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση είναι για να διαπιστωθεί κατά πόσον ή όχι είστε άνθρωπος και για την αποτροπή αυτοματοποιημένες υποβολές spam.