Ταξιδιωτικά Νέα

Αίτηση ESTA για είσοδο στις ΗΠΑ

ESTA σημαίνει "Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Άδειας" (Electronic System for Travel Authorization). Η ESTA είναι ένα διαδικτυακό σύστημα αίτησης, που ανέπτυξε η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για να προ-ελέγχει τους ταξιδιώτες του προγράμματος κατάργησης βίζας πριν τους επιτραπεί να εισέλθουν στο Ηνωμένες Πολιτείες αεροπορικώς ή ακτοπλοϊκώς. Η Ελλάδα έγινε δεκτή στο Πρόγραμμα Κατάργησης Βίζας στις 9 Μαρτίου 2011 και οι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων μπορούν τώρα να επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς να υποβάλλουν αίτηση για τουριστική βίζα.

Απευθείας πτήσεις Λονδίνο-Καλαμάτα

Έναν ακόμα σταθμός στη ραγδαία τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου και ειδικά της Καλαμάτας αποτελεί η απευθείας αεροπορική σύνδεση Λονδίνο – Καλαμάτα που ανακοίνωσε η British Airways. Οι πτήσεις θα διεξάγονται κάθε Πέμπτη και Σάββατο και θα προσεγγίζουν το αεροδρομίο Heathrow του Λονδίνου.

Οι πτήσεις Λονδίνο-Καλαμάτα θα ξεκινήσουν από τις 30 Απριλίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου 2016.

Μια νέα εποχή στην παγκόσμια Φιλοξενία

Όταν δυο γίγαντες ενώνονται ένας κολοσσός γεννιέται!

Όπως ανακοίνωσε η μεγάλη αμερικανική ξενοδοχειακή αλυσίδα Marriott, ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά της επίσης αμερικανικής Starwood, που κατέχει μια σειρά από γνωστά ξενοδοχειακά brands σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο νέος ξενοδοχειακός όμιλος που θα προκύψει θα είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο, παίρνοντας τα ηνία από την μέχρι τώρα αδιαφιλονίκητη ηγέτιδα στο χώρο Intercontinental (IHG).

Ένας γίγαντας των αιθέρων!

Δεν ειναι σκηνή από ταινία, είναι πραγματικό! 

Το Α380, το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου, είναι δημιούργημα της ευρωπαικής Airbus και πετάει με τα χρώματα της Emirates! Η χωρητικότητά του αγγίζει τους 615 επιβάτες, ξεπερνώντας κατά περίπου 100 το μικρότερο "αδελφάκι" του που ανήκει στη γαλλική Air France και παραδόθηκε νωρίτερα μέσα στο 2015.